Блог

16.04.2021

Генеральне прибирання: миємо підвіконня

Блог

По-перше, правило обов’язкового протирання підвіконня мильним розчином під час загального прибирання в оселі допоможе запобігти появі стійких плям та підтримувати акуратний зовнішній вигляд підвіконня.

По-друге, при появі плям, їх видалення не слід відкладати на потім. Адже згодом забруднення проникає всередину матеріалу, і тоді видалити плями буде набагато складніше.

По-третє, для видалення плям з підвіконня, навіть вже сталих, не слід використовувати абразивні миючі засоби, адже вони порушують цілісність верхнього шару, що в результаті приводить до ще більших забруднень (до подряпин поверхні додається дрібний пил, і постійно забруднене підвіконня буде дратувати ще більше).

Отже, основні рекомендації по миттю пластикового підвіконня:
👉 найчастіші «гості» підвіконня – плями з-під горщиків з квітами, які можуть лишати під собою жовті розводи. Від застарілих плям позбутися може бути важко, а от невеликі плями легко видаляються перекисом водню, нанесеним на декілька хвилин на поверхню. Потім варто промити ділянку чистою водою і вуаля – підвіконня як новеньке.
👉 підвіконня в помешканнях, де проводять час діти, часто страждають від фломастерів та маркерів. Тут головне – не втрачати пильність, адже якщо маркер висохне та вбереться до поверхні, то може лишити свої сліди назавжди. Тут можна полегшити життя підвіконню за допомогою оцта або універсальної меламінової губки. А зі свіжими плямами в цьому випадку допоможе впоратися спиртова серветка.
👉 якщо підвіконня брудне після ремонтних робіт, то тут на допомогу стануть такі способи: нанесення на всю поверхню миючого засобу на певний час (аби бруд трохи відмок в такому розчині), тоді видаляти буде простіше. Якщо підвіконня матове – то тут при нагоді стане зубна щітка, яка обережно та м’яко допоможе відчистити бруд. Інший спосіб – концентрований розчин господарського мила, який бажано нанести на поверхню хвилин на 15-20, а потім гарно змити.
Чистих підвіконь нам всім 👌

А з асортиментом підвіконь від компанії Nobilex ви можете ознайомитися за телефоном:
0800 33 82 17