Блог

24.01.2020

Андрій Півень: «Мали стимул створити завод європейського рівня»

Блог

Багато процесів на заводі «Nobilex» автоматизовані, тому в штаті працюють близько п’ятдесяти фахівців. Але на підприємстві цінують кожного, бо жоден станок, жодна машина не увімкнеться без людини з необхідними знаннями.

За словами генерального директора Андрія Півня, в 2017, коли українці отримали вільну можливість відвідувати Європу, була занепокоєність, що «Nobilex» може втратити перспективні кадри. Але це стало стимулом створити відповідні умові праці на підприємстві.

«І зараз ми маємо завод не гірше, ніж в Європі. А за деякими особливостями наші умови навіть кращі», – зазначив Андрій Півень.

Враховуючи специфіку роботи «Nobilex», а також амбітні цілі компанії, з кожним роком росте потреба у все більш унікальних фахівцях. Зараз, з активізацією впровадження віконних конструкцій з алюмінію, відчувається певний дефіцит молодих спеціалістів-конструкторів.

«Я нещодавно спілкувався з деканом економічного факультету Ужгородського університету, і ми обговорили цікаву спільну ідею. Можливо, ми все ж таки запровадимо студентський проєкт, аби старшокурсники виробничу практику проходили на базі «Nobilex». Мені б хотілося показати нашим студентам, що і в Україні, в Ужгороді є можливість працювати за європейським зразком», – пояснив Андрій Півень.